AEB verhoogt de veiligheid en zorgt voor een performante signalisatie bij de kustwacht.

Case kustwacht

 AEB mag zich kronen tot trotse partner van de Belgische Kustwacht. Dankzij het verlengde partnership met Ford Unicars & Ford BeLux kan de West-Vlaamse kustreddingsdienst dit seizoen opnieuw 11 spiksplinternieuwe interventiewagens in gebruik nemen voor haar dagelijkse taken op het strand. AEB zal hier zorgen voor een betere veiligheid en herkenbaarheid dankzij LED-voertuigsignalisatie.

De expertise van AEB

Het is een primeur voor AEB dat ze met de Kustwacht mogen samenwerken. Een grote uitdaging bij dit project is het feit dat het om leasewagens gaat. Hier mag de signalisatie niet permanent op bevestigd worden. AEB is toch tot een oplossing gekomen om de lichtbalken te bevestigen aan de voertuigen.

Deze voertuigen van naadloze signalisatie voorzien is dan ook uiterst belangrijk gezien de Kustwacht vaak het eerste aanspreekpunt is bij problemen op het strand en in zee. 
Het is dan ook van cruciaal belang dat de interventievoertuigen snel ter plaatse kunnen komen om tijdig hulp te verlenen.  


De gebruikte producten

De Ford Rangers worden uitgerust met de LEGION LED Lichtbak van 125 cm. Deze lichtbalk is voorzien van hoogtechnologische LED’s voor optimale zichtbaarheid. Om de veiligheid nog beter te garanderen voorziet AEB ook een bijgeleverde speaker. In het eerste jaar had de lichtbalk uitsluitend rode LEDs. Op vraag van de Kustwacht werden er door AEB ook blauwe LEDs toegevoegd voor de aanvang van het seizoen 2024. Ook in dit soort vraagstukken is AEB de partner voor snelle, flexibele ondersteuning. 


Het belang van signalisatieverlichting op auto's

Verhoog jouw zichtbaarheid en veiligheid op de weg met de kracht van signalisatieverlichting. Onze geavanceerde verlichtingstechnologie maakt niet alleen jouw voertuig opvallend, maar verbetert ook de prioritaire signalisatie. Of het nu gaat over veiligheid, moeilijke weersomstandigheden of het benadrukken van afzettingen op de openbare weg, AEB biedt de juiste signalisatie zodat u wordt gezien op de weg. Werk gegarandeerd zonder zorgen, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Heb je vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij staan graag voor je klaar.


AEB verbetert de zichtbaarheid van een nieuw politievoertuig in Dendermonde met geavanceerde signalisatie
Case Politiezone Dendermonde.