TRAFLED: traffic LED advisor

De innovatieve oplossing voor verkeersveiligheid en begeleiding

Om een vlotte doorstroming van het verkeer te garanderen en de verkeersveiligheid te verbeteren, zijn er verschillende producten op de markt. Een van deze cruciale toevoegingen aan de toolkit voor verkeersveiligheid is de Traffic Advisor - een dynamisch signalisatieproduct dat is ontworpen om bestuurders in verschillende verkeersscenario's te begeleiden en te waarschuwen. Bij AEB staan de traffic advisors gekend als de TRAFLEDs



Wat is een TRAFLED?

Een TRAFLED is een gespecialiseerd signaleringssysteem dat visuele richtingaanwijzingen geeft aan bestuurders, zodat ze veiliger en efficiënter door het verkeer kunnen navigeren. Deze TRAFLEDs, die gemonteerd zijn op voertuigen van hulpdiensten, takelwagens of andere dienstvoertuigen, spelen een cruciale rol bij het voorkomen van ongelukken en het handhaven van de orde op de weg.


Hoe werkt een Trafled?


LED-technologie

Traffic advisors maken voornamelijk gebruik van geavanceerde LED-technologie. Deze LEDs zijn niet alleen energiezuinig, maar ook uiterst helder en goed zichtbaar, zelfs onder moeilijke weersomstandigheden. Trafleds ze ideaal zijn voor signaleringsdoeleinden.

Configureerbare patronen

Een van de belangrijkste kenmerken van een Traffic advisor is de mogelijkheid om verschillende configureerbare knipperpatronen weer te geven. Deze flitspatronen kunnen van links naar rechts, van rechts naar links, uit het midden en andere richtingpatronen zijn. Dankzij de flexibiliteit in patronen kunnen operators de signalering aanpassen aan de specifieke behoeften van verschillende verkeerssituaties.

Ontdek meer over de functies van de TRAFLED.

Bedieningspaneel

Traffic advisors zijn - indien gewenst - uitgerust met een bedieningspaneel waarmee operators eenvoudig de signaleringspatronen kunnen aanpassen. Het bedieningspaneel is meestal geïnstalleerd in de cabine van het voertuig, waardoor snelle en handige aanpassingen mogelijk zijn via toetsen, zonder hulp van buitenaf.

Duurzaamheid en weerbestendigheid

De TRAFLED is ontworpen om uitdagende weersomstandigheden en veelvuldig gebruik te weerstaan. De robuuste constructie garandeert een lange levensduur, waardoor het een betrouwbare keuze is voor voertuigen die worden blootgesteld aan zware weersomstandigheden en intensief gebruik.

Uitgebreid gamma aan TRAFLEDs

Vandaag biedt AEB een breed gamma aan van TRAFLEDs, zodat iedereen de juiste samenstelling vindt voor zijn toepassing. AEB biedt verschillende lengtes aan: 6 LED-modules, 8 LED-modules en 10 LED-modules. Er is ook een ‘split’ versie, waarbij 2 lengtes van 4 modules functioneren als één hele pijl.  We voorzien ook een tijdelijke oplossing waarbij de TRAFLED geleverd wordt met zuignappen zodat deze snel en degelijk aan de binnenkant van de achterruit geplaatst wordt - stroom via de sigarettenaansteker en een handige bediening die op het dashboard geplaatst kan worden. Er zijn ook versies met andere eindflitsers, deze kunnen rood, blauw of oranje zijn. Verder biedt AEB ook de mogelijkheid om een bediening toe te voegen aan de TRAFLED. 


Toepassingen in de praktijk


Hulpverleningsvoertuigen

De TRAFLED is van onschatbare waarde voor hulpverleningsvoertuigen en helpt hen snel en veilig door het verkeer te navigeren. Dankzij de configureerbare patronen kunnen hulpverleners een duidelijk pad creëren en de reactietijd in kritieke situaties tot een minimum beperken.

Nuts- en onderhoudsvoertuigen

Sleep-, onderhouds- en nutsvoertuigen profiteren van het vermogen van de TRAFLED Traffic advisors om het verkeer effectief te regelen tijdens werkzaamheden langs de weg. Of ze nu een voertuig slepen of onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, deze voertuigen kunnen de veiligheid verbeteren door signalen af te geven aan andere weggebruikers.

Bij inzet in bouwzones verbeteren onze led flitsers de zichtbaarheid en communiceert richtingsinformatie naar automobilisten. Dit is cruciaal om het verkeer weg te leiden van potentiële gevaren en om de veiligheid van zowel werknemers als passerende voertuigen te garanderen.

De TRAFLEDs van AEB zijn een belangrijk deel van ons gamma om ervoor te zorgen dat u gezien wordt in het verkeer. De modulariteit, aanpasbaarheid en duurzaamheid maken het een waardevolle aanwinst voor uw voertuig. AEB is de partner om te garanderen dat u gezien wordt en op een veilige manier uw werken kan uitvoeren. Maak een account aan op onze website en ontdek al onze producten en prijzen.


Wegwijs in ons aanbod zwaailichten